92% ondernemers elektrificeert wagenpark niet ondanks eenvoudig te nemen hobbels

Edwin Bestebreurtje van FIER Automotive & Mobility legt het uit in dit webinar van Zuid-Limburg Bereikbaar en Natuur & Milieu

92% ondernemers elektrificeert niet ondanks eenvoudig te nemen hobbels

Aldus een poll tijdens de online Themasessie ‘Elektrisch wagenpark’ door Zuid-Limburg Bereikbaar en Natuur & Milieu, m.m.v. stichting E-PACT. Hier in het kort enkele highlights.

Het verhaal over elektrisch rijden bij bedrijven wordt steeds aantrekkelijker en is inmiddels een volwaardige vervanger voor het benzine- en dieselpark. Althans, dat zien wij vanuit de dagelijkse praktijk. Voor ondernemers ligt dat vaak nog anders. Stichting E-PACT wil ondernemers helpen die stap te zetten. En doet onderzoek op de resultaten zodat over enkele jaren ieder bedrijf Slim Laden (Smart Charging) kan toepassen en volledig elektrisch kan rijden.

Een van de polls uit het webinar geeft duidelijk aan hoe ondernemers aankijken tegen de hobbels bij  een volledige overstap naar elektrisch rijden:

> Onbekendheid : 35%

> Kosten : 32%

> Aandacht die ervoor nodig is intern : 25%

> Ik heb geen hobbels : 8%

Een korte behandeling van deze punten is op zijn plaats, omdat er relatief gemakkelijke oplossingen voor zijn.

35%: Onbekendheid >

Ten eerste een goede reden om het webinar van Zuid-Limburg Bereikbaar te bekijken. Aan tafel bij het webinar zaten Peter Soonius van Natuur & Milieu, Rick Cremers van BMW Keram, Michèl Penders van Janssen Kerres, Edwin Bestebreurtje van FIER Automotive (lid van het E-PACT Kennis Consortium), Elly Kersten van Ossel Schoonmaakbedrijf B.V. en Henk Winckens van Enexis Groep.

Het volledige webinar duurt 1:32 uur en zit bomvol waardevolle inzichten, kennis en wijzen van aanpak. In anderhalf uur zoveel informatie verzorgt een afname van de onbekendheid. Een aanrader dus om het gehele webinar te kijken, slechts een kleine tijdsinvestering die versnelling brengt.

32%: Kosten >

De kosten houdt veel ondernemers tegen. Het webinar geeft daarin al goed inzicht: dat is meestal ongegrond. Sterker, uit de EV & Laadinfra Scan blijkt vaak dat ondernemers heel veel geld kunnen besparen door over te stappen op een elektrisch wagenpark. Maar hoe dan, met welke auto’s dan, wanneer dan, et cetera. Daarop geeft de scan antwoord.

25%: Aandacht die er intern voor nodig is >

Logisch dat dit ondernemers tegenhoudt. Immers, een wagenpark verduurzamen is in de meeste gevallen geen core business van het bedrijf. Bovendien is het een holistische aanpak: alle bedrijfsonderdelen én alle medewerkers krijgen er mee te maken. De tip: besteed het uit. Zorg voor scherpe en onafhankelijke inzichten binnen vijf weken zodat het bedrijf geen aandacht voor de core business hoeft te verliezen en tegelijk milieu- en kostenbesparingen in een doe-stappen rapport worden opgeleverd.

Dat is samen opgeteld 92% van de bedrijven die de poll in hebben gevuld.

8%: Ik heb geen hobbels >

Dat zien we graag. En behoudens de soms ontbrekende kennis zijn die er ook niet. Mits je weet hóe.

Feiten

  • Daarom subsidieert de Provincie Limburg voor in totaal 25 ondernemers de EV & Laadinfra Scan, met direct erachteraan de e-AutoKeuzeHulp.
  • Voor het implementatieproces van Slim Laden zijn in totaal vijf gesubsidieerde Slim Laden trajecten binnen de subsidie beschikbaar.
  • Vanaf januari 2021 gaat de bijtelling naar 12% voor leaserijders.
  • Vanaf januari 2021 gaat een regeling open voor subsidie op bestelbussen. 

 

Bekijk hier de bijdrage aan het webinar van Edwin Bestebreurtje (FIER Automotive, E-PACT Kennis Consortium) over het project 'Limburg Rijdt Elektrisch':

 

 

 

Bekijk hier het volledige webinar van Zuid-Limburg Bereikbaar en Natuur & Milieu, m.m.v. E-PACT.

 

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.