Meedoen met Limburg Rijdt Elektrisch

 

Limburg Rijdt Elektrisch

De provincie Limburg wil een bijdrage leveren aan het Klimaatakkoord. Mede door het ondersteunen van stichting E-PACT wordt hieraan vorm gegeven. Door de subsidie van de provincie Limburg kunnen Limburgse bedrijven tegen lagere kosten gebruik maken van de EV & Laadinfra Scan® van stichting E-PACT. Opvolgend daaraan kunnen zij gebruik maken van de e-AutoKeuzeHulp, die de medewerkers helpt de juiste keuze te maken voor een elektrische auto.

Tegelijk dienen zich met de volledige elektrificatie van het bedrijfswagenpark uitdagingen aan. Voor vijf bedrijven is in dit project de ruimte ingericht om ondersteund te worden bij het inpassen van Slim Laden (Slim Laden Traject van Limburg Rijdt Elektrisch). Slim Laden zorgt ervoor dat tegen de laagst mogelijke kosten zoveel mogelijk auto’s op de bestaande net- en gebouwinfrastructuur kunnen laden. Daarbij is de inpassing van duurzaam opgewekte energie een belangrijk onderdeel, zodat nog groener kan worden gereden.

Stichting E-PACT

Stichting E-PACT richt zich op het laden buiten de openbare ruimte, thuis en op het werk. Het doel van Stichting E-PACT is om hierover kennis en inzicht te ontwikkelen en delen. Zo draagt E-PACT bij aan de toekomstbestendige, betrouwbare en veilige groei van laadinfrastructuur en Slim Laden in Nederland. Dat voorkomt hoge investeringen in het elektriciteitsnetwerk en benut duurzaam opgewekte energie bij het laden van elektrische auto’s.

Limburg Elektrisch

Voor bedrijven die nog zoeken naar ervaring met elektrisch rijden, zijn tien EV-Probeertrajecten bij stichting Limburg Elektrisch ingericht. E-PACT kan daarbij via het project Limburg Rijdt Elektrisch ook bijstaan in de vorm van het aanleggen van een laadpaal, indien noodzakelijk voor de trial. Neem voor de EV Probeer trajecten contact op met stichting Limburg Elektrisch.

Zuid-Limburg Bereikbaar

Wanneer bedrijven partner zijn van Zuid-Limburg Bereikbaar, is extra tegemoetkoming bij de EV Scan® en e-AutoKeuzeHulp mogelijk. Neem daarvoor contact op met stichting Zuid-Limburg Bereikbaar.

Onderzoek

Voor stichting E-PACT draait het om onderzoek: hoe kunnen we in Limburg gezamenlijk leren van het implementeren van Slim Laden bij het volledig verduurzamen van het wagenpark? Daarvoor doet E-PACT in samenwerking met o.a. ElaadNL onderzoek met behulp van data die uit de trajecten voortkomt en deelt de resultaten geanonimiseerd, geaggregeerd en publiek. De tegenprestatie voor het ontvangen van de subsidie is dus het delen van uw data ten gunste van onderzoek door stichting E-PACT. Vanzelfsprekend onder AVG en dataprotocol.

Direct meer weten:

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.