EV & Laadinfra Scan®

EV & Laadinfra Scan®: de onafhankelijke scan voor een realistisch beeld over uw nieuwe elektrische vloot

Snel, eenvoudig en objectief inzicht krijgen in de kansen voor uw onderneming bij het elektrificeren van uw wagenpark. Dat kan. U kunt daarna direct aan de slag. Wanneer blijkt dat overstappen op elektrisch rijden in uw bedrijfssituatie mogelijk is tegen aantrekkelijke voorwaarden, is het belangrijk om te bezien welke kosten er in uw situatie bij gaan horen. 

Daarbij wilt u eerst weten of het wel lonend is om over te stappen op een volledig elektrisch wagenpark. In Euro's en in CO₂ uitstoot. Gewoon klip en klaar hoe het in uw werkelijke situatie ervoor staat. Zodra die positief uitvalt, is het van belang te weten hoe de technische implementatie eruit moet zien: wat zijn uw investeringen die daarvoor nodig zijn, betalen die zich terug? Zo krijgt u stap voor stap een realistisch beeld of het de moeite waard is over te stappen op een volledig elektrisch wagenpark.

De EV & Laadinfra Scan is door E-PACT met het E-PACT Kennis Consortium ontwikkeld. Voor E-PACT zijn de data die uit de scan komt van belang voor onderzoek naar Slim Laden bij bedrijven. Eén van de leden van het Kennis Consortium voert de EV & Laadinfra Scan bij u uit. Dit kost geld, omdat we commitment zoeken bij bedrijven voor het verduurzamen van het wagenpark. Bovendien zijn de partners in het Kennis Consortium marktpartijen. U verduurzaamt dus niet alleen uw wagenpark, u zorgt tevens voor economische spin-off en versnelling van de lokale energietransitie.

Realistisch inzicht in overschakelen op elektrisch rijden voor uw wagenpark

Met de eerste fase van de E-PACT EV & Laadinfra Scan krijgt u inzicht in wat de kansen zijn voor uw huidige wagenpark met de overstap naar elektrisch rijden. We bespreken welke auto’s vervangen kunnen worden door elektrische, in relatie tot rittenpatronen en jaarlijks kilometrage. Daarnaast beantwoordt de scan vragen als: wat scheelt het mij in de Total Cost of Ownership (TCO) en hoeveel CO₂ bespaart mijn bedrijf daar uiteindelijk mee? De EV Scan gaat gedetailleerd in op alle facetten die meetellen in zulke beslissingen.

Kortweg: na deze fase heeft u inzicht in de verwachte opbrengsten voor milieu en portemonnaie. U heeft een beslisdocument in handen. 

Met de resultaten van deze scan weet u hoe u moet anticiperen op de groei en (nieuwe) ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer, maar ook vooral hoe u met uw organisatie hieraan kunt bijdragen en het goede voorbeeld kunt geven. Duurzame mobiliteit wordt mogelijk sneller realiteit dan u denkt.

Vervolg: een realistisch investeringsplaatje voor laadpalen, koppeling met gebouw, netaansluiting en duurzame energiebronnen

U weet uit het eerste deel: ik ga wel of niet overstappen op elektrisch rijden met mijn gehele vloot. Nu komen de technische implementaties om de hoek kijken. Welke laadinfrastructuur kan daarbij horen, welke kansen liggen er om te laden op (eigen) duurzame bronnen, wat zijn verwachte investeringen, welke aanpassingen heeft mijn gebouw nodig. Die inzichten zijn ook kennisintensief, de mogelijkheden en leveranciers zijn eindeloos. Deze fase van de EV & Laadinfra Scan geeft de inzichten om vervolgstappen te kunnen nemen.

Het E-PACT Kennis Consortium heeft die kennis en dat netwerk in huis. Zij helpen u met het voeden van de scan en het creëren van de juiste, toekomstbestendige installatie en plan.

KORTWEG: na de E-PACT EV & Laadinfra Scan weet u wat de uitrol van elektrisch vervoer voor uw organisatie kost en in welke fases deze optimaal kan worden geïmplementeerd.

E-PACT Kennis Consortium partners voeren de scan uit

De EV & Laadinfra Scan wordt uitgevoerd door partners die écht van de hoed en de rand weten, door ons zijn gescreend op kennis, betrouwbaarheid en ervaring en al vanaf het begin van de auto-elektrificatie van Nederland actief zijn. E-PACT zelf is geen partij in de scan: ons doel is de data en inzichten die hieruit voortkomen te gebruiken voor onderzoek om daarmee vanaf 2023 heel Nederland soepel te kunnen laten overstappen op elektrisch rijden.

Zijn er meer voordelen aan de EV & Laadinfra Scan

  • U bent nu nationaal koploper en kunt dit benutten in uw marketing en communicatie
  • U maakt optimaal gebruik van Nederlandse Slim Laden kennis (Nr.1 wereldwijd in Smart Charging, u tapt recht uit de bakermat)
  • Door de scan af te nemen, draagt u bij aan de lokale energietransitie en het Nationaal Stappenplan Verduurzaming Wagenparken
  • Uw bedrijf wordt partner in het E-PACT Elektromobiliteitspact waarin kennis en netwerken worden gedeeld door koplopende MKBers en multinationals

Kosten en doorlooptijd EV & Laadinfra Scan

De kosten voor de EV & Laadinfra Scan bedragen € 4.800 ex BTW. Daarvoor krijgt u drie tools, die worden uitgevoerd door het Kennis Consortium. Op hoofdlijnen ziet dat er als volgt uit:

  1. Deel 1 van de EV & Laadinfra Scan: de TCO en CO₂ berekeningen, inclusief uitgebreide rapportage en presentatie met uitleg > nu weet u of het loont in termen van Euro en CO₂ om over te stappen op een elektrisch wagenpark.
  2. Deel 2 van de EV & Laadinfra Scan: de laadinfra- en energetische scan, inclusief analyse van netaansluiting en gebouwenergie, met uitgebreide rapportage en presentatie met uitleg > nu weet u welke investeringen u kunt verwachten bij het overstappen op een volledig elektrisch wagenpark.
  3. De e-AutoKeuzeHulp voor uw medewerkers: in tien eenvoudige stappen weten uw medewerkers welke elektrische auto het beste past in hun individuele situatie.

De doorlooptijd bedraagt vijf weken na ondertekening van de offerte, mits de benodigde data volgens schema wordt aangeleverd.

Waarom doet E-PACT dit

E-PACT is een not-for-profit instelling die de verduurzaming van Nederland via Slim Laden van kleine en grote wagenparken voor ogen heeft. Ondernemers hebben praktische inzichten en harde cijfers nodig om de beslissing tot volledige elektrificatie van het wagenpark te kunnen nemen. Met de EV & Laadinfra Scan geven onze partners van het Kennis Consortium u deze inzichten. E-PACT doet onderzoek op de resultaten van de afgenomen scans. De onderneming die overstapt op elektrisch rijden, zal Slim Laden willen implementeren om kosten en CO₂ reductie te realiseren. Onze partners kunnen daarin begeleiden. E-PACT onderzoekt vervolgens het traject en de data om Slim Laden in heel Nederland te kunnen versnellen. Met de verkregen inzichten kan vanaf 2023 heel Nederland soepel overstappen op elektrisch rijden.

Nota bene: vanwege het inmiddels ruime en snelgroeiende aanbod van volledig elektrische auto's is de EV & Laadinfra Scan gericht op personenauto's. Busjes zijn daarvoor nog in onvoldoende brede keuze beschikbaar. Zodra dit wel het geval is, nemen we deze op in de scan.

Wilt u meer informatie over de EV & Laadinfra Scan?

Vul het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op.

Deze website gebruikt cookies om de website te verbeteren en om advertenties te filteren naar uw interesses. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.